logo emboscall fons color
emboscall

e-mail:

emboscall@emboscall.com

Ramon Farrés

Foto: Faustí Llucià

RAMON FARRÉS

Ramon Farrés (Manlleu, 1962) és llicenciat en filologia clàssica i doctor en traducció. Del 1989 al 1993 va ser corresponsal del diari Avui a Berlín, i des del 1995 és professor de traducció a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat membre dels consells de redacció de les revistes Clot (Vic) i Tranvía (Berlín), i ho és encara de Quaderns: Revista de Traducció (Bellaterra) i Reduccions (Vic).

Ha traduït Jules Verne, Dino Buzzati, Thomas Bernhard, Werner Schwab i Bertolt Brecht, entre altres. Té publicats dos llibres de poemes, Trenta-set poemes en forma de finestra (1997) i El present cosntant (2009), un de narracions, Iste mundus furibundus (2001), dos de proses breus, Vint dies de febrer i març (1999) i D’un lloc a l’altre (2004), i l’assaig Antoni Pous: l’obra essencial (2005).

També ha publicat textos esparsos en revistes com ara Reduccions, Barcelona Review, Revista de Catalunya, El Pou de Lletres, Els Marges i Alga, en plaquettes (entre les quals Endreça, dins el núm. 5 de la sèrie "Les Actes del Mil·lenn", d'Emboscall -1999, il·lustrat amb fotografies realitzades per ell mateix) i en l’antologia Barcelona, 60 poemes des de la ciutat (2004).

OBRES DE RAMON FARRÉS PUBLICADES PER EMBOSCALL

fotografia realitzada per R. Farrés

Endreça

(fotografia realitzada per Ramon Farrés)

Les Actes del Mil·lenni, 5

 

 

Vint dies de febrer i març

Vint dies de febrer i març (L'estupidesa del món. Fragments)

Papers reciclats, 4

Iste mundus furibundus

Iste mundus furibundus

Moment Angular, 31

Disponible en format digital obert:

PDF (on-line)

EPUB (descàrrega, per més informació seguiu l'enllaç e-llibres)